Blog

Húsvéti hosszú hétvége

  • 2014-04-22 00:00:00

Húsvétkor jó szoros programot terveztünk magunknak. Szombat reggel elindultunk, hogy megnézzük a Stabilholz faház gyártónak a bemutatótermét és egy budapesti Oázis kertészetet. A tervezett délelőtti programmal ellentétben ez egészen háromig elnyúlt. Útban az faházas felé észrevettünk egy másik kertészet, New Garden Kertészet Pest, ahova be is tértünk....

Csipkésre rágott diófalevelek

  • 2014-04-21 00:00:00

Az első szembetűnő dolog ma cseppet sem kellemes: valami rágja a leveleket! Néhány levelet annyira kicsipkézett, hogy a fele eltűnt... Szép-szép dolog a csipke, de majd inkább az esküvői ruhámra kérem a diófák helyett.

Meddig birtokoljunk?

  • 2014-04-12 21:29:41

Múlthéten nem voltunk a telken, ezért most ha lehet még izgatottabban indultam el, mint máskor. Vajon mi van a fákkal, a virágokkal; mennyit nőtt a fű? És a többi :)  
  
   
Nohát a diófák jól vannak, a levelei már egészen nagyok - a kert már cseppet sem kopár. A fű zöldell, hiszen volt eső múlthéten. De szerencsére nem nő állati gyorsan, nem kell majd hű-de-gyakran nyírni.

Alakul a birtok: van vizünk, locsolunk, ültetünk, irtunk.

  • 2014-03-30 00:00:00

No, végre nálunk is virágzik, de... gyönyörűen virágba borult fánk, vajon cseresznye vagy meggy vagy? Izgalmas ez az első évi várakozás, mire mindenről kiderül, hogy micsoda :) Múlthéten a kicsi aranyesőbokornak is nagyon megörültem, de ez most még szebb. És, sajátos hangja van: duruzsol. Az egész fa fület zsongatóan duruzsol, merthogy a birtok mögötti erdőség méhészetéből most jó sokan a mi fánkon szorgoskodnak. Meglep, hogy ez a hang cseppet sem ijesztő, hanem inkább megnyugtató!

Első tavaszi napunk a balatoni birtokon

  • 2014-03-22 00:00:00

Idén először mentünk le a telekre. Legutóbbi látogatásunkkor még tél volt és épp csak benéztünk. Azóta hónapok teltek el, ami alatt jócskán volt időnk tervezgetni. Nagyon izgatott voltam út közben, mert itt a nagyvárosi parkokban már javában tavaszodik.

« Első   ‹ Előző   46-50. / 50 cikk