Blog >

A lélek szimbóluma, ami harmóniába hozott önmagammal.

  • 2015-08-23 13:49:26
Néhány hete meséltem, hogy micsoda hangulatember vagyok, és egy repeső pillanatomban alkottam egy gyönyörű pillangós egyediót. Azt reméltem csodás hangulatomat sikerül dióhéjba foglalva elraktároznom magamnak. Aztán valahogy a fiók mélyére került mostanáig...

(Lemaradtál a sztoriról? Olvasd el itt!)

Ha hiszed, ha nem amikor legközelebb felvettem, az előbbivel ellentétben elég nyomott hangulatban voltam. A férjemmel buliba készültünk, amihez semmi lendületet nem éreztem magamban. Pusztán azért esett erre az ékszerre a választásom, mert jól passzolt a ruhám virágos mintájához. Azonban ahogy a mellkasomhoz ért a pillangós medál, visszatért belém az az izgatott lelkesedés, amit a készítésekor éreztem :) Egészen váratlanul ért az érzés! Pillangók röpködtek még a gyomromban is :) Azt ugye mondanom sem kell, hogy végig táncoltuk az egész estét?

Másnap utánanéztem a pillangó szimbólum jelentésének és képzeld el, a pillangó szó ógörögül pszükhé, ami azt is jelenti hogy lélek. Pillangó és lélek tehát a nyelvi szimbólumok szintjén egy és ugyanaz.

A keresztények húsvétkor pillangót rajzolnak a kereszt mellé, amivel feltámadást hirdetik.

Egy buddhista apáca Pema Chodron mondta:                 
„Mi mind folyamatos átalakulásban vagyunk... ha ki tudsz kapcsolódni eközben, soha nem lesz problémád. Csak emlékezz, hogy ami a hernyó számára a világ végét jelenti, azt a mester úgy nevezi: pillangó”

A pillangó tehát a teljes átalakulás szimbóluma is, összességében pedig a lelki fejlődést jelenti számomra. Megmutatja, hogyan lehet a legkönnyebben megvalósítani azt, amivé válni szeretnénk. 

A pillangó mintájú medálomat azóta csak Lélek medálként tartom számon :) és tudom, hogy bármikor számíthatok rá!

 

Minden hangulat-embernek jól jöhet egy kis segítség:      
http://egyedio.hu/diobol-keszult/ekszer/pillangos-diomedal

 

 

Források:                 
Az igazság a pillangóról (lelekpillango.hu)                 
A pillangó, mint szimbólum (Balázs Rozália összefoglalója)

Még egy kis olvasni való

Az elismerés

Az elismerés

Felkérést kaptam egy hivatásos fényképésztől, hogy szerepeljek egy tehetséges emberekről készülő sorozatában. Végül is én lettem a harmadik tehetsége :) Olvasd el, hogy hogyan történt...

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

Alakul a kánikula, és ilyenkor én igazán jól érzem magamat :) A napsugarak lobogása és aranyos mosolygása ihlette következő dióból készült ékszeremet, miközben szikrázó napsütésben olvasgattam a Nap és a Hold hagyományának titkairól.

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

Mostanában sokat nosztalgiázok, és romantikázok... eszembe jutott, hogy több mint egy év volt az ásó-kapa-nagyharang(virág). Persze ez jóval azután történt, hogy elkezdtem viselni a Nagyharangvirág névre hallgató dióból készült ékszert.

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A tavasz első kis hóvirágai óta tervezem, hogy nyáron egy fantasztikus virágos kollekcióval lepem meg magamat és persze az egyedi kézműves ékszerek rajongóit. A hóvirág lenyomata már húsvéttájt felkerült egy dióból készült ékszerre, de nyárra valami sokkal menőbbel szerettem volna előállni.