Blog >

A szüret azért nem fulladt kudarcba

  • 2014-09-14 22:42:35
Napok óta dézsából öntik a vizet az egész ország felett. Aggodalmam a diók miatt nem volt alaptalan. Borzalom és rettenet fogadott a diófás birtokon, a zuhé mind leverte a diót és nem volt ki összeszedje.

Mondjuk, annak azért örülök hogy helyettünk nem gyűjtötte be még senki. Meg annak is, hogy millió dió hever a földön, nem viccelek, négyzetméterenként egy kupac!

 

Viszont a termés sajnos a pocsolyák mélyén fuldokol. Mellúszásban szüretelünk, s közben fölülről is kapjuk a vizet, mert még mindig zuhog. Gumicsizmánk nincs, az esőkabát 5 percig bírta. A 2 órás szüret végtelenségnek tűnt. El vagyok keseredve, vajon mi lesz így a diókkal?

 

Az biztos, hogy így nem maradhat a faházban, mert ha nem tud megszáradni, akkor rohad az egész. (Feltéve hogy még nem rohadt el mind, ki tudja?)

Visszük haza pestre, lesz ami lesz. Majd Google-val kitalálunk valamit.

Még egy kis olvasni való

Az elismerés

Az elismerés

Felkérést kaptam egy hivatásos fényképésztől, hogy szerepeljek egy tehetséges emberekről készülő sorozatában. Végül is én lettem a harmadik tehetsége :) Olvasd el, hogy hogyan történt...

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

Alakul a kánikula, és ilyenkor én igazán jól érzem magamat :) A napsugarak lobogása és aranyos mosolygása ihlette következő dióból készült ékszeremet, miközben szikrázó napsütésben olvasgattam a Nap és a Hold hagyományának titkairól.

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

Mostanában sokat nosztalgiázok, és romantikázok... eszembe jutott, hogy több mint egy év volt az ásó-kapa-nagyharang(virág). Persze ez jóval azután történt, hogy elkezdtem viselni a Nagyharangvirág névre hallgató dióból készült ékszert.

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A tavasz első kis hóvirágai óta tervezem, hogy nyáron egy fantasztikus virágos kollekcióval lepem meg magamat és persze az egyedi kézműves ékszerek rajongóit. A hóvirág lenyomata már húsvéttájt felkerült egy dióból készült ékszerre, de nyárra valami sokkal menőbbel szerettem volna előállni.