Blog >

Alma méretű diók

  • 2014-06-14 00:00:00
Nem tudom eldönteni, hogy ez a hirtelen időjárás inkább kedvez, vagy inkább káros a diófákra. Szerintetek mi a jobb: a rengetek kicsi, vagy a kevés hatalmas?

harmasikrek.png

Sajnos az utóbbi hetekben arra lettünk figyelmesek, hogy hullik a fáról a zöld dió. Igaz, először egy vihar után vettük észre - ami mondjuk jogos is lehetne. Azokat mind összeszedtem és már készül belőle a zöld dió lekvár. De a következő hétvégéken ugyancsak találtunk hullottakat, nem is keveset.

Akiknek viszont sikerül fennmaradniuk, azok gigantikusra nőnek. Hol van még szeptember, a szüret ideje, és már most (Lackó után szabadon) almaméretűek. Kis éretlen almácskák :) Két utcával lejjebbi szomszédnál van almafa és tényleg akkorák :D

Szóval, ha csak a képet nézem, minden rendben van és elégedett vagyok. De ha a fát nézem és azt, hogy rajta vadászni kellett a hármasikrekre - akkor baj van. A környékbeliek diófája a mienkhez képest roskadozik a kisebb méretű dióktól. Azoknak egy gallyára jut 5-6 hármasiker...

Nem, nem az irigység szól belőlem, csak nem értem mi lehet az oka. 
Jövőre szeretném felturbózni én is :)

Mindenesetre az óriás diók egyre nagyobb védelmet élveznek, mert a hétvégén elkészült az egyik oldalon az új kerítés. Rejtőzködő. Alig látszik ki az erdőből - pedig ha figyelmesen nézed, már tényleg ott van. 
Jövőhéten pedig befejezzük a hiányzó oldalt is!

Még egy kis olvasni való

Az elismerés

Az elismerés

Felkérést kaptam egy hivatásos fényképésztől, hogy szerepeljek egy tehetséges emberekről készülő sorozatában. Végül is én lettem a harmadik tehetsége :) Olvasd el, hogy hogyan történt...

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

Alakul a kánikula, és ilyenkor én igazán jól érzem magamat :) A napsugarak lobogása és aranyos mosolygása ihlette következő dióból készült ékszeremet, miközben szikrázó napsütésben olvasgattam a Nap és a Hold hagyományának titkairól.

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

Mostanában sokat nosztalgiázok, és romantikázok... eszembe jutott, hogy több mint egy év volt az ásó-kapa-nagyharang(virág). Persze ez jóval azután történt, hogy elkezdtem viselni a Nagyharangvirág névre hallgató dióból készült ékszert.

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A tavasz első kis hóvirágai óta tervezem, hogy nyáron egy fantasztikus virágos kollekcióval lepem meg magamat és persze az egyedi kézműves ékszerek rajongóit. A hóvirág lenyomata már húsvéttájt felkerült egy dióból készült ékszerre, de nyárra valami sokkal menőbbel szerettem volna előállni.