Blog >

Diószárító nappali

  • 2014-09-14 23:33:35
A termést mind felhoztuk pestre, mert ha ázottan lent hagyjuk a faházban, akkor tutira bepenészesedik mind. Jobb helyet nem találtunk a nappalinál... itt legalább gondom lehet rá.

A diók csurom vizesek voltak. Nem akartuk, hogy a parketta és a szőnyegek tönkremenjenek, ezért mindenhova lepedőket terítettünk és azokra borítottuk ki a termést. Így hétvégén 2-3 óránként megforgattam őket. Ez sem 5 perces feladat, tényleg bazi sok van :) Abban bíztam egy nap alatt kiszárad. De nem. Továbbra is folyik belőle a víz. Némelyik dió ennek örömére úgy döntött, hogy kicsírázik :) Ez legalább mosolyt csalt az arcunkra - őket kivettük és elültettük cserépbe, hamár ennyire élni akar.

Holnaptól már csak 2-3 alkalom lesz a diók leápolására: reggel munka előtt, este munka után és még egyszer lefekvés előtt.... nagyon-nagyon remélem, hogy nem megy tönkre az összes! 

Még egy kis olvasni való

Az elismerés

Az elismerés

Felkérést kaptam egy hivatásos fényképésztől, hogy szerepeljek egy tehetséges emberekről készülő sorozatában. Végül is én lettem a harmadik tehetsége :) Olvasd el, hogy hogyan történt...

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

Alakul a kánikula, és ilyenkor én igazán jól érzem magamat :) A napsugarak lobogása és aranyos mosolygása ihlette következő dióból készült ékszeremet, miközben szikrázó napsütésben olvasgattam a Nap és a Hold hagyományának titkairól.

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

Mostanában sokat nosztalgiázok, és romantikázok... eszembe jutott, hogy több mint egy év volt az ásó-kapa-nagyharang(virág). Persze ez jóval azután történt, hogy elkezdtem viselni a Nagyharangvirág névre hallgató dióból készült ékszert.

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A tavasz első kis hóvirágai óta tervezem, hogy nyáron egy fantasztikus virágos kollekcióval lepem meg magamat és persze az egyedi kézműves ékszerek rajongóit. A hóvirág lenyomata már húsvéttájt felkerült egy dióból készült ékszerre, de nyárra valami sokkal menőbbel szerettem volna előállni.