Blog >

Hasad a hajnal

  • 2014-06-15 06:05:00
Egy ólomlábakon járó vérfagyasztó éjjel, úgy 4 körül végre megnyílt az ég. A sötétség uralmát aranyló páncélos katonák kezdték feszegetni a látóhatáron és megállíthatatlanul törtek előre a kísértetjárta birtok irányába. A felmentősereg valamivel több mint fél óra alatt győzedelmeskedett - eljött a reggel. Megváltoztathatatlanul és végérvényesen bekövetkezett az első "ottalvós" hétvége :)

hasad-a-hajnal.png

Igaz, hogy egyedül, mert Lackó végül tegnap hazament Pestre. De nem is baj, így szabadon randalírozhattam egész éjjel a fantázia birodalmában, és utána egész vasárnap. 
Bár, igazán nem bántam volna, hogyha mellettem van éjjel. Átölelhetett volna, amikor az éjszaka és a nappal hatalmi harcának közepébe cseppenve a hidegtől reszketve lestem a természet emberfeletti erejét.

A legnagyobb csata, pont itt történt. Az árnyak suhanva rohantak és nemegyszer egymásnak csaptak. Valami vagy valaki vissza-vissza térve elkeseredetten kaparászta a kunyhó oldalát... talán menedéket keresett, talán eleséget? Nem tudhattam miféle, mert az ablakból lopva kipillantva sose láttam kísérteties vendégemet. De az erdő recsegve roskadozott nyomában, amikor mérgesen odébbállt. 

Persze, ha az ész érvekre vagytok kíváncsiak: csak a hirtelen jött szélvihar verte a fák gallyait a ház falához, diók potyogtak a tetőre. Aztán pirkadatkor csitulni kezdett a szél és a felkelő nap sugarai felmelegítettek mindent. Az izgalmas éjszaka után egy szikrázóan vidám vasárnapnak nézhettem elébe.

Még egy kis olvasni való

Az elismerés

Az elismerés

Felkérést kaptam egy hivatásos fényképésztől, hogy szerepeljek egy tehetséges emberekről készülő sorozatában. Végül is én lettem a harmadik tehetsége :) Olvasd el, hogy hogyan történt...

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

Alakul a kánikula, és ilyenkor én igazán jól érzem magamat :) A napsugarak lobogása és aranyos mosolygása ihlette következő dióból készült ékszeremet, miközben szikrázó napsütésben olvasgattam a Nap és a Hold hagyományának titkairól.

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

Mostanában sokat nosztalgiázok, és romantikázok... eszembe jutott, hogy több mint egy év volt az ásó-kapa-nagyharang(virág). Persze ez jóval azután történt, hogy elkezdtem viselni a Nagyharangvirág névre hallgató dióból készült ékszert.

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A tavasz első kis hóvirágai óta tervezem, hogy nyáron egy fantasztikus virágos kollekcióval lepem meg magamat és persze az egyedi kézműves ékszerek rajongóit. A hóvirág lenyomata már húsvéttájt felkerült egy dióból készült ékszerre, de nyárra valami sokkal menőbbel szerettem volna előállni.