Blog >

Közeleg az első szüret :)

  • 2014-08-30 20:16:56
Amikor leértünk a telekre, azonnal észrevettem hogy pár szem dió aranylik a fű között! S ahogy az ágakra néztem, olyan csodát vettem észre, amilyet városiként bizony még sose láttam: a zöld diógumók nyiladoznak a fákon.

Csudaszép, és érthetetlen hogy ragaszkodik még mindig a fához amikor már semmi sem tartja vissza attól hogy lehulljon. Ez bizony, ez a szeretet :) Szaladtam azonnal összekapkodni a lehullottakat, megszeretgettem őket hogy ne fájjon annyira az elszakadás. Már-már ugráltam örömömbe, hogy milyen szép nagyok! Viszont amikor felbontottam, és megkóstoltam, elég nagy csalódás ért: kesernyés. Ezek a korai serdülő diókák bizony még éretlenek. Persze, ha a vékony hártyát óvatosan lehánto,.... hmmm akkor tejfinom csemege lesz belőle! Valljuk be őszintén ez azért elég macerás. 

 

Mégis összességében ez azt jelenti, hogy közeleg életem első dió-szüretje :) Nagyon kíváncsi vagyok, hogy 9 diófáról mennyi diót takarítunk be.

Ma egy kicsi tál már tele lett a félérett diókkal... jövőhét végére vajon beérik az összes?

Még egy kis olvasni való

Az elismerés

Az elismerés

Felkérést kaptam egy hivatásos fényképésztől, hogy szerepeljek egy tehetséges emberekről készülő sorozatában. Végül is én lettem a harmadik tehetsége :) Olvasd el, hogy hogyan történt...

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

Alakul a kánikula, és ilyenkor én igazán jól érzem magamat :) A napsugarak lobogása és aranyos mosolygása ihlette következő dióból készült ékszeremet, miközben szikrázó napsütésben olvasgattam a Nap és a Hold hagyományának titkairól.

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

Mostanában sokat nosztalgiázok, és romantikázok... eszembe jutott, hogy több mint egy év volt az ásó-kapa-nagyharang(virág). Persze ez jóval azután történt, hogy elkezdtem viselni a Nagyharangvirág névre hallgató dióból készült ékszert.

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A tavasz első kis hóvirágai óta tervezem, hogy nyáron egy fantasztikus virágos kollekcióval lepem meg magamat és persze az egyedi kézműves ékszerek rajongóit. A hóvirág lenyomata már húsvéttájt felkerült egy dióból készült ékszerre, de nyárra valami sokkal menőbbel szerettem volna előállni.