Blog >

Közeleg Bálint... ismered boldogságos nap drámai hátterét?

  • 2016-01-30 15:38:28
Olybá tűnhet, hogy Valentin nap ünneplését az 1990-es években az amerikaiaktól vettük át, valójában a Bálint nap Amerikánál sokkal régebbi múltra tekint vissza, és eredetéről bizony több történet is terjed. Az egyik kifejezetten szomorú :(

    
Egyik történet szerint Bálint az ókori Rómában, II. Claudius császár uralkodása idején volt pap. A császár úgy tapasztalta, hogy jobb katonai szolgálatot tesznek azok az egyedülálló férfiak, akiket nem kötik mély érzelmi szálak az otthonukhoz, és nem várja őket haza feleség és gyerekek. Ezért betiltotta a házasságkötést a fiatal férfiak számára.

Bálint azonban továbbra is megeskette a fiatal szerelmeseket. A titkos tevékenységére sajnos fény derült és halálra ítélték. Február 14-i kivégzése előtt egy leánynak küldött búcsúlevelét úgy írta alá: „A Te Valentinod”.   
Talán innen ered, hogy ezen a napon évről évre szerelmet vallunk életünk párjának.

Nálatok hogyan megy ez?   
Látod magad előtt a szokásos Valentin napi jelenetet valami bugyuta amerikai filmből?

Sokat beszélgettem erről a csajokkal, és meglepően változatos képet kaptam. Kattints ide és elmondom, hogy mit látok én.

Még egy kis olvasni való

Az elismerés

Az elismerés

Felkérést kaptam egy hivatásos fényképésztől, hogy szerepeljek egy tehetséges emberekről készülő sorozatában. Végül is én lettem a harmadik tehetsége :) Olvasd el, hogy hogyan történt...

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

Alakul a kánikula, és ilyenkor én igazán jól érzem magamat :) A napsugarak lobogása és aranyos mosolygása ihlette következő dióból készült ékszeremet, miközben szikrázó napsütésben olvasgattam a Nap és a Hold hagyományának titkairól.

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

Mostanában sokat nosztalgiázok, és romantikázok... eszembe jutott, hogy több mint egy év volt az ásó-kapa-nagyharang(virág). Persze ez jóval azután történt, hogy elkezdtem viselni a Nagyharangvirág névre hallgató dióból készült ékszert.

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A tavasz első kis hóvirágai óta tervezem, hogy nyáron egy fantasztikus virágos kollekcióval lepem meg magamat és persze az egyedi kézműves ékszerek rajongóit. A hóvirág lenyomata már húsvéttájt felkerült egy dióból készült ékszerre, de nyárra valami sokkal menőbbel szerettem volna előállni.