Blog >

Tükröm -tükröm mond meg nékem: Mire akasszam a medálomat?

  • 2015-11-07 08:56:05
Minden ember mást szeret, ezért az egyedió medálokhoz különböző megoldásokat ajánlok. A termék leírásánál elmondom, hogy szerintem mivel a legszebb - de szabad a választás!

Nálam jelenleg ezek közül lehet választani

 

Viaszolt zsinór csúszócsomóval

A legjobban ez passzol az egyedió medálokhoz, mert ugyanolyan természetes. Mindemellett nagyon praktikus is, mert a csúszócsomóval készített ékszereket röviden a nyakadnál, és mélyen dekoltázshoz lógatva is viselhetők, hiszen a csomók mozgatásával minden alkalommal Te állítod be a hosszt. Viaszolt kivitelezésének köszönhetően ez a zsinór jól bírja a strapát.

Választható színek:  égszín-kék, moha-zöld, rózsaszín, püspök-lila, natúr, csoki-barna, narancssárga

Sodrony kapoccsal

A sodrony egy nagyon vékony, közepesen merev fém szál színezett bevonattal. Ez a felfüggesztés a medál legdiszkrét kiegészítője! Olyan vékony, hogy biztosan csak a diómedált fogják nézni rajtad :) Jó tartást ad a medálnak , viszont sajnos könnyen deformálódik, ezért csak rövid viseletnek ajánlott.                 
Ha ezt a megoldást választod, megrendeléskor írd be a megjegyzés mezőbe a kívánt hosszt is centiméterben, egyéb esetben 40-43 cm közötti méretet küldök.

Választható színek:  arany-sárga, ezüst-szürke, éj-kék, piros

Selyem szalag, organza szalag

Ez is jól mutat a dióval, igazán romantikus hatást kölcsönöz a medálnak. A többi megoldásnál kevéssé időtálló, mert ez a finom textilia, ami sem a súrlódásnak sem a dió súlyának nem örül. Méterárú boltban olcsón beszerezhető sokféle színárnyalatban, ezért talán nem is olyan nagy kár érte :) fő a változatosság! Pont emiatt én nem javaslok hozzá se kapcsot, se csomót. Egyszerűen köss egy masnit a tarkódnál, vagy a diómedál felett. Imádnivalóan romantikus :)

Választható selyem szalagok: csoki-barna, fű-zöld, kékesfényű fehér

Választható organza szalagok: világos sárga, még világosabb - majdnem fehér sárga :)

Lánc kapoccsal

Kézművesként csak bizsu kiegészítőket árulhatok, ezért nemesfém láncokkal sajnos nem szolgálhatok. Az itt feltüntetett láncok mindegyike fém ötvözet, a színe az oxidáció miatt változik az idő során, de ez megfelelő kezeléssel csökkenthető.     
Ha ezt a megoldást választod, megrendeléskor írd be a megjegyzés mezőbe a kívánt hosszt is centiméterben, egyéb esetben 50 cm hosszú láncot küldök.

Választható színek: bronz, vörös-réz, arany-sárga, ezüst-szürke 

Még egy kis olvasni való

Az elismerés

Az elismerés

Felkérést kaptam egy hivatásos fényképésztől, hogy szerepeljek egy tehetséges emberekről készülő sorozatában. Végül is én lettem a harmadik tehetsége :) Olvasd el, hogy hogyan történt...

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

Alakul a kánikula, és ilyenkor én igazán jól érzem magamat :) A napsugarak lobogása és aranyos mosolygása ihlette következő dióból készült ékszeremet, miközben szikrázó napsütésben olvasgattam a Nap és a Hold hagyományának titkairól.

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

Mostanában sokat nosztalgiázok, és romantikázok... eszembe jutott, hogy több mint egy év volt az ásó-kapa-nagyharang(virág). Persze ez jóval azután történt, hogy elkezdtem viselni a Nagyharangvirág névre hallgató dióból készült ékszert.

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A tavasz első kis hóvirágai óta tervezem, hogy nyáron egy fantasztikus virágos kollekcióval lepem meg magamat és persze az egyedi kézműves ékszerek rajongóit. A hóvirág lenyomata már húsvéttájt felkerült egy dióból készült ékszerre, de nyárra valami sokkal menőbbel szerettem volna előállni.