Blog >

Pőre diófák

  • 2015-11-01 10:19:54
Szomorú látvány, amikor egyik napról a másikra levetik pazar őszi gúnyájukat a diófák. Fenséges öltözetükre még emlékeztet a megfakult avartakaró. Csupasz ágaikkal kéjesen nyújtóznak még néhányat a hosszú téli pihenés előtt.

Ilyenkor sok a teendő a kertben. Hálás vagyok a szikrázó napsütésért! A legnagyobb ajándék ez a természettől :) Így sokkal könnyebben megy a nagytakarítás, mert a 9 diófa lehullott leveleit összeseperni hosszú, monoton munka. Koradélután még csak a kert felénél járunk, de nincs mese el kell kezdeni az égetést is. Bár süddögél a nap, hideg van. Így az avarról nem száradt fel a harmat. Nehezen kap lángra a tűz, és lassan hihetetlenül lassan emészti fel a leveleket. Laci tovább gyűjti a leveleket, én pedig a tűzzel játszom :) táplálom, nem hagyom kialudni.  

Imádom nézni a lángrakapó leveleket, ahogy meleg narancsos színnel izzik tovább, végigszalad az erezeten s végül hideg szürke pernyévé göndörödik. Megbabonáz.

Most lassú üzemben ég, így mégnagyobb élvezet nézni. Viszont lassabban haladunk. Már lement a nap és komótosan elfoglalja a látóhatárt a szürkület, de még mindig hatalmas halmokban áll az avar. Rászánjuk magunkat. A leendő ház helyén (amit jövőre kezdünk építeni) végül is nem fog hiányozni a fű, ha most kiég... úgy döntöttünk. Szóval végül  gyújtottunk még egy tüzet.

Az egész kertet belepő avartakaróból csupán két kupac hamu maradt, és azokat is elnyelte az éjszaka sötétje mire hazaindultunk.

Még egy kis olvasni való

Az elismerés

Az elismerés

Felkérést kaptam egy hivatásos fényképésztől, hogy szerepeljek egy tehetséges emberekről készülő sorozatában. Végül is én lettem a harmadik tehetsége :) Olvasd el, hogy hogyan történt...

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

Alakul a kánikula, és ilyenkor én igazán jól érzem magamat :) A napsugarak lobogása és aranyos mosolygása ihlette következő dióból készült ékszeremet, miközben szikrázó napsütésben olvasgattam a Nap és a Hold hagyományának titkairól.

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

Mostanában sokat nosztalgiázok, és romantikázok... eszembe jutott, hogy több mint egy év volt az ásó-kapa-nagyharang(virág). Persze ez jóval azután történt, hogy elkezdtem viselni a Nagyharangvirág névre hallgató dióból készült ékszert.

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A tavasz első kis hóvirágai óta tervezem, hogy nyáron egy fantasztikus virágos kollekcióval lepem meg magamat és persze az egyedi kézműves ékszerek rajongóit. A hóvirág lenyomata már húsvéttájt felkerült egy dióból készült ékszerre, de nyárra valami sokkal menőbbel szerettem volna előállni.