Blog >

Tavaszi ébredés

  • 2015-03-20 22:47:16
Végre ismét kitavaszodott, irány a telek! Ugyanolyan lelkes vagyok mint tavaly, de még nem várok sokat a látványtól. Már tudom, hogy sok munka lesz még addig, mire nálunk is kivirágzik minden :)

Tavaly rotakapával felszántottunk veteményesnek egy nagyobb darabot a telekből. Azt akarjuk idén mindenfélével beültetni, hogy kiderüljön mi az ami nálunk megterem. Sajnos mostanra sok gaz ismét kinőtt benne, de közel sem vészes. Kis kapálás és lehet ültetgetni. Idén már korán elkezdük otthon a palántázást, úgyhogy van mit csinálni :) Van több fajta retek, dughagyma, borsó és minden olyasmit, aminek a zacskóján a korai ültetés engedélyezett volt :)  
Nézd meg a képgalériában hogyan telt a napunk! Ugye, hogy Lacika már milyen ügyesen kapál? Megjegyzem még mindig nem ez a kedvence, azonban már aktívan csinálja ha szükséges

Nagy örömömre a tél elején elültetett tulipánhagymák mind szépen kihajtottak! Zöld levelei néhol már 10 centire is megnőttek :) A rózsabokor is szépen beindult, nem lesz itt gond egy szál sem. És persze az elmaradhatatlan ibolyamező most is szívetmelengettető látvány volt.

 

Még egy kis olvasni való

Az elismerés

Az elismerés

Felkérést kaptam egy hivatásos fényképésztől, hogy szerepeljek egy tehetséges emberekről készülő sorozatában. Végül is én lettem a harmadik tehetsége :) Olvasd el, hogy hogyan történt...

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

Alakul a kánikula, és ilyenkor én igazán jól érzem magamat :) A napsugarak lobogása és aranyos mosolygása ihlette következő dióból készült ékszeremet, miközben szikrázó napsütésben olvasgattam a Nap és a Hold hagyományának titkairól.

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

Mostanában sokat nosztalgiázok, és romantikázok... eszembe jutott, hogy több mint egy év volt az ásó-kapa-nagyharang(virág). Persze ez jóval azután történt, hogy elkezdtem viselni a Nagyharangvirág névre hallgató dióból készült ékszert.

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A tavasz első kis hóvirágai óta tervezem, hogy nyáron egy fantasztikus virágos kollekcióval lepem meg magamat és persze az egyedi kézműves ékszerek rajongóit. A hóvirág lenyomata már húsvéttájt felkerült egy dióból készült ékszerre, de nyárra valami sokkal menőbbel szerettem volna előállni.