Blog >

Te is unod a Valentin napot?

  • 2016-01-31 15:59:54
Valentin napon évről évre szerelmet vallunk életünk párjának. Kíváncsi voltam, hogy másoknál hogyan megy ez, és megdöbbentett hogy nem mindenki fogadta kitörő lelkesedéssel ezt a témát. A szingliktől még megértem, de sokan a párkapcsolatban élők közül is unott arccal „várják” a közhelyekkel teli ünnepet.

             
A „valentinozás” legelterjedtebb módja a virágcsokor egy kedves képeslappal, amin romantikus kép vagy idézet (esetleg mindkettő) beszél helyettünk.

Ezt a gesztust már-már megszoktuk és elvárjuk. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy elcsépelt lenne! Virágot és kedves szavakat adni/kapni egy kapcsolatban létfontosságú, ez az érzelmeink kifejezésének alapja.

Viszont emberi természetünkből fakadóan igényeljük a változatosságot, és óhatatlanul eljön a nap amikor úgy érezzük, hogy a kifejezőereje megfakult. (Ezt én is aláírom, nem csak az unott arcúak :) Főleg ha addig szülinap, névnap, Valentin nap és más ünnepnapok elmaradhatatlan kelléke volt.

Vágyunk valami frissre, valami játékos romantikára, egy meglepő fordulatra, hiszen ez élteti a legjobb párkapcsolatokat.

Van, aki ilyenkor határtalan szeretetének kifejezésére határtalanul drága ajándékon, míg más leleményes meglepetésen töri a fejét. Egyik sem jobb vagy rosszabb. Mindennek megvan az ideje és a jelentősége egy igaz románcban.

De a cél ugyanaz: úgy elmondani, hogy még mindig mennyire szeretjük az illetőt, hogy örömtől csillogó szemmel, ragyogó mosollyal és túláradó szeretettel viszonozza. Na de akkor jogosan merül fel a kérdés: hogyan?

Nincs kőbe vésve, hogy milyen a jó szerelmi vallomás. Rajzolhatunk egy szívet a reggeli vajaskenyérre, vagy ajándékozhatunk valami személyeset. Elmondhatjuk dióhéjban, hogy összetartozunk, vagy áradozhatunk róla hosszasan egy meghitt gyertyafényes vacsora mellett.  

A lényeg az, hogy ne megszokásból csináljuk, hanem őszinte odaadással és persze mindig pont a lehetőségeinkhez mérten.

Én idén csak amolyan bohókásan fogok utalni a szerelemre, és ehhez mutatok is néhány ötletet a következő napokban :)

Még egy kis olvasni való

Az elismerés

Az elismerés

Felkérést kaptam egy hivatásos fényképésztől, hogy szerepeljek egy tehetséges emberekről készülő sorozatában. Végül is én lettem a harmadik tehetsége :) Olvasd el, hogy hogyan történt...

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

Alakul a kánikula, és ilyenkor én igazán jól érzem magamat :) A napsugarak lobogása és aranyos mosolygása ihlette következő dióból készült ékszeremet, miközben szikrázó napsütésben olvasgattam a Nap és a Hold hagyományának titkairól.

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

Mostanában sokat nosztalgiázok, és romantikázok... eszembe jutott, hogy több mint egy év volt az ásó-kapa-nagyharang(virág). Persze ez jóval azután történt, hogy elkezdtem viselni a Nagyharangvirág névre hallgató dióból készült ékszert.

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A tavasz első kis hóvirágai óta tervezem, hogy nyáron egy fantasztikus virágos kollekcióval lepem meg magamat és persze az egyedi kézműves ékszerek rajongóit. A hóvirág lenyomata már húsvéttájt felkerült egy dióból készült ékszerre, de nyárra valami sokkal menőbbel szerettem volna előállni.