Cserkészliliom diómedál

Cserkészek számára nem árulok el nagy titkot, ha elmesélem miért neveztem el így ezt a diómedált. Egy szerencsés véletlen folytán bukkantak fel az életemben a cserkészek, és minél többet tudok meg róluk, annál jobban becsülöm őket. Ők azok az emberek, akik a (cserkész) közösség nevelésének köszönhetően egészen fiatal koruk óta képesek harmóniában élni a természettel. Tiszteletem jeléül készítettem számukra ezt a cserkész ékszert. De lássuk csak mit is ábrázol:

A legjobb barátnőim egyike, Ági, cserkész őrsvezető volt. Annak idején sokat mesélt erről a közösségről, bár akkor még nem értékeltem annyira. Először nála láttam ezt a virág szimbólumot, aminek a neve cserkészliliom. A jelképben benne van minden, ami a cserkészetre jellemző: A liliom három ága a cserkészfogadalom három részét jeképezi: kötelességteljesítés (Isten, haza és embertárs iránt), segítőkészség, valamint a cserkésztörvény megtartása.

Ez a virág a világ szinte minden cserkészszövetség emblémáján megjelenik, esetleg kiegészítve még egy-két elemmel. A Magyar Cserkészszövetség emblémáján például a Szent Korona látható, lásd jobbra ("Cserkeszliliom" by Magyar Cserkészszövetség - www.mcssz.hu Licensed under Attribution via Wikimedia Commons). Ez a szimbólum lett az alapja a cserkészliliomos diómedálomnak.

A cserkész-ékszereim többsége természetes viaszolt szálon lóg, a tartólyuknál két fakockával díszítve. A szál csúszócsomókkal állítható a megfelelő méretűre. 

Ha tetszik ez az egyedió, szívesen adok neked egyet 3.500 Ft-ért.
Készleten: 3 megvásárolható példány van :) Rendelek egy ilyen egyediót >>

Tükröm-tükröm mondd meg nékem, mire akasszam a medálomat?
Olvasd el ezt a cikket és mondd meg Te a Kasszánál a megjegyzés rovatban, hogy mivel szeretnéd hordani a medálodat!