Tulipálom

Készítek elvont egyediókat is, mint például a "Tulipálom". Ezek jellemzően finom gravírozással mintázottak, mégis a minta inkább nonfiguratív. Első ránézésre értelmezhetetlen lehet, mert egy érzet, illat, hang emlékét vésem a dióba. Ezek a diók nekem mindig mesélnek a fantázia nyelvén. Épp ezért ténylegesen elmondani viszont nehéz, de megpróbálom a képek alatt. Bízom benne hogy megérted, vagy ha nem, hát lapozz tovább a következőre :)

Amikor először készítettem el ezt a mintát... akkor ezt az egyediót maga a dióhéj hívta életre. Az emlék-őrző-héjat nyár közepén találtam a kertben. Nem meglepő módon a diófa alatt :) egészen közel a fa törzséhez. Amikor lehajoltam érte, kezembe fogtam és ahogy a tenyerembe szorítottam önkéntelenül is elmosolyodtam. Még ez sem meglepő mert szinte mindig ez történik ha megfogok egy diót :)

De akkor ott ez olyan misztikan hatott rám, ahogy ott gugoltam a diófa törzsénél markomban a dióval... valahogy megidézte azt a szép tavaszi napot, amikor az első tulipánok kinyíltak a fa törzse körül. Emlékszem ugyanígy gugoltam itt és mélyeket szimatoltam a lila virág csábító tölcsérébe. Ennek az emlékképnek a nyoma látszik most az egyedión. Az első tulipánra emlékeztető nonfiguratív mintával gravírozott álom medál.

Ha tetszik ez az egyedió, szívesen adok neked egyet 2.900 Ft-ért.
Készleten: jelenleg nincs megvásárolható példány, de rendelésre elkészítem :) Rendelek egy ilyen egyediót >>

Tükröm-tükröm mondd meg nékem, mire akasszam a medálomat?
Olvasd el ezt a cikket és mondd meg Te a Kasszánál a megjegyzés rovatban, hogy mivel szeretnéd hordani a medálodat!