Blog >

Az én történetem

  • 2015-07-19 20:23:53
Én Visi Orsi vagyok. 2013. őszén valóra váltottam egyik álmomat azzal, hogy telket vásároltam a Balatonnál. Kicsi birtokomon azonban nyaraló helyett 9 termetes diófa állt. Akkor még nem is sejtettem, hogy mekkora változást hoznak az életembe.

   
A következő évben a tavaszi ébredéstől  kezdve volt alkalmam végig követni a diók életét. Persze nem ment minden zökkenőmentesen, ezért az összes elérhető szakirodalmat elolvastam a diókról. Sokat tapasztaltam és tanultam az első évben (erről is olvashatsz a blogomban), és biztosan tudom hogy okulásomnak még lesz folytatása.

A legizgalmasabb az első szüret volt... meg ami utána következett. A telken nincs ház, ezért tárolási lehetőség híjján a felbecsülhetetlen mennyiségű termés a pesti lakásunk nappalijába került. Így a dió szó szerint a mindennapjaink része azóta is.      
Még az esküvőnkön is nagy szerepet kapott, ahol fő dekorációs elemként minden asztalt virágos-dióhéjas kelyhek díszítettek. Nem csak a meghívókra, hanem a fejdíszemre is került két fél dióhéj... hát így lettünk mi a férjemmel egy egész.

A dió-mániánk azóta is töretlen, vagyis folyamatosan törjük. Mivel az esküvői dekor mindenkinek tetszett, arra gondoltam mi lenne ha még több szokatlan dísztárgyat, ékszert készítenék a fennmaradó dióhéjból, ahelyett hogy a szemétbe dobnám? Az újrahasznosítás ötlete végérvényesen beindította a fantáziámat, teljesen rákattantam a termések újragondolására :)  Örömmel látom, ezek a egyedi tárgyak, meglepő ékszerek sorra gazdára találnak és boldoggá teszik azokat, akik harmóniában élnek a természettel.

Kreatív diósgazdaként - diópatrónusként az lett a küldetésem, hogy új életre keltsem a dióhéjakat.

Még egy kis olvasni való

Az elismerés

Az elismerés

Felkérést kaptam egy hivatásos fényképésztől, hogy szerepeljek egy tehetséges emberekről készülő sorozatában. Végül is én lettem a harmadik tehetsége :) Olvasd el, hogy hogyan történt...

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Tüzesnapvirág

Alakul a kánikula, és ilyenkor én igazán jól érzem magamat :) A napsugarak lobogása és aranyos mosolygása ihlette következő dióból készült ékszeremet, miközben szikrázó napsütésben olvasgattam a Nap és a Hold hagyományának titkairól.

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

A nyári dió ékszer kollekció - Nagyharangvirág

Mostanában sokat nosztalgiázok, és romantikázok... eszembe jutott, hogy több mint egy év volt az ásó-kapa-nagyharang(virág). Persze ez jóval azután történt, hogy elkezdtem viselni a Nagyharangvirág névre hallgató dióból készült ékszert.

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A nyári dió ékszer kollekció - Kecses kis virágkehely

A tavasz első kis hóvirágai óta tervezem, hogy nyáron egy fantasztikus virágos kollekcióval lepem meg magamat és persze az egyedi kézműves ékszerek rajongóit. A hóvirág lenyomata már húsvéttájt felkerült egy dióból készült ékszerre, de nyárra valami sokkal menőbbel szerettem volna előállni.